Met familie niet handelen maar ....

Inmiddels is Wasgeluk een begrip geworden in Nederland. Zoveel enthousiaste klanten die zo blij zijn met het product. Wij geloofden in onze wasparfum en dat hebben we goed aangevoeld (of geroken :).

Marije en ik kennen elkaar al heel wat jaartjes maar vanuit een heel andere hoek; de kinderopvang. We vullen elkaar heel goed aan en als ik te druk ben, neemt Marije het over en andersom doe ik dat voor haar. (Maar dat komt iets minder vaak voor....druk druk., sorry Marije :)

Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Wij hadden thuis een 'ijzerwaren en gereedschappen' winkel en woonden daarboven. Dat was altijd heel gezellig want mijn ouders waren altijd thuis als ik uit school kwam. En natuurlijk mocht ik als kind in de winkel helpen. Super stoer om achter de toonbank te staan en iets af te mogen rekenen. We verkochten ook vuurwerk in december en dat was het hoogtepunt van het jaar. Het was dan zo druk, lange rijen klanten die vroegen: 'wat doet die pijl?' Hele verhalen hadden mijn zusjes en ik dan over alles wat de pijl beloofde te doen. Geen idee of het ook echt zo was. 

Minder was het als er werd ingebroken en ik als 8 jarig meisje besefte dat er die nacht, terwijl wij lekker boven lagen te slapen, inbrekers waren geweest. Jaa, dat gebeurde toen ook en dan heb ik het over 1972. Echte ondernemers waren mijn ouders maar met de paplepel is mij ingegoten: met familie moet je wandelen en niet handelen. Dus heel fijn dat Marije en ik geen familie zijn. :)

Daarom was ik wel een beetje verrast toen mij dochters Fleur en Isabelle, 3 maanden geleden met het plan kwamen om samen een winkel te openen in het centrum van Utrecht. Fleur zou over de inkoop en marketing gaan en Isabelle runt de winkel. Ik dacht meteen aan de gevleugelde uitspraak van mijn ouders..met familie.....

Maar (van wie zouden ze het hebben) het moest echt en binnen een paar weken was er een pand, een huurcontract, kleding, rekken en hebben we met zijn allen, hard gewerkt om er een topwinkel van te maken. Mijn lieve man en schoonzoon zijn 3 avonden bezig geweest met het laminaat. Fleur en Isabelle zijn op inkoop gegaan en ik heb samen met de meiden geholpen met schoonmaken, uitpakken, stomen, ophangen en dan toch ook, als moeder, een beetje coaching. 

De grote dag van de opening brak aan en natuurlijk begon ik niet over een plekje voor Wasgeluk. Daar waren ze helemaal niet mee bezig en terecht!

Ze hadden een feestelijke opening en een vliegende start en nu, een maand verder, is iedereen zo blij en enthousiast en loopt de Hip voor de Heb winkel super. Vorige week vrijdag ging ik 'assisteren'. Ik nam een tas Wasgeluk mee en er werd ergens wat ruimte gemaakt want dat mocht. Ja mama, jij doet zoveel voor ons dus.......plankje Wasgeluk! De eerste flessen werden meteen verkocht, ik stond ernaast en kon persoonlijk de uitleg geven. 

Los daarvan zeiden de klanten, 'ooh zijn jullie moeder en dochter,..nou dat kun je wel zien'..een en al gezelligheid die middag. 

Met familie niet handelen...Fleur en Isabelle samen in hun winkel. Dat maakt mij als moeder zo trots. Dat ze deze uitdaging samen aan willen gaan, gedurfd, stoer, liefdevol voor elkaar, gewoon prachtig.

Ben je in Utrecht? Ga maar even langs: Lijnmarkt 18

xx